Jagnięce menu energii
Jagnięce menu energii składa się w 40% z żwacza jagnięcego, w 30% z mięsa z szyi jagnięcej, w 10% z tchawicy jagnięcej oraz w 20% z gotowanych ziemniaków. Jagniętami określa się zwierzęta poniżej jednego roku życia, których mięso jest jeszcze wyjątkowo delikatne oraz bogate w wartości odżywcze.
Mięso pochodzi z szyi, z fragmentu przedniej ćwierci i wyróżnia je silna marmurkowatość oraz relatywnie wysoki poziom tłuszczu. Obok witamin A, C oraz B 12 jagnięcina dostarcza także wiele substancji mineralnych (na 100 g ok. 80 mg sodu, 1,3 g żelaza, 290 mg potasu oraz 3 mg wapnia).
Jagnięcy żwacz zawiera wartościowe pozostałości roślinne, jak również dostarcza minerały, witaminy oraz cholinę. To wszystko uzupełnione jest delikatnie gotowanymi ziemniakami naszych lokalnych rolników, dzięki czemu nie trzeba dodawać już żadnych węglowodanów.
Skład:
40% żwacz jagnięcy
30% mięso z szyi jagnięcej
10% tchawica jagnięca
20% ziemniaki
- Artykuł schłodzony: Tak
Jagnięce menu energii składa się w 40% z żwacza jagnięcego, w 30% z mięsa z szyi jagnięcej, w 10% z tchawicy jagnięcej oraz w 20% ...