Mieszanka mięsa wołowego z żwaczem
Jeden z naszych ulubionych produktów. Stworzyliśmy dla Twojego psa maksymalnie lekkostrawną mieszankę mięsa wołowego. Idealnie nadaje się jako karma samodzielna, ponieważ zawiera wszystko, co jest potrzebne zwierzęciu. Mieszanka została też uzupełniona znacznym dodatkiem zdrowego żwacza, aby pokryć całość zapotrzebowania psa.
Przy produkcji rezygnujemy ze stosowania niskowartościowych gardzieli wołowych. Grubo mielona konsystencja sprawia, że produkt idealnie nadaje się do żywienia psów. Istotne składniki mieszanki są nadal dobrze rozpoznawalne. Należy podawać tylko na surowo.
Dodatkowe informacje / skład:
wołowe mięso mięśniowe z jednego kawałka: 20%
wołowa tchawica: 20%
wołowe wymiona / nerki / płuca w równych częściach: 10%
żwacz: 50%
Wskazówka: Firma K&K Petfood GmbH uzyskuje swoje surowce, takie jak między innym „zielone żwacze”, z własnej ubojni w Perlebergu. Bydło w tej ubojni (zwierzęta ubojowe / krowy) pochodzi głównie z chowu pastwiskowego. Może się zdarzyć, że zwierzęta wypasane na pastwisku zjedzą czasem razem z trawą także różne przedmioty, takie jak na przykład kamienie, metal, szkło, plastik itd., które mogą się potem znaleźć w ich żołądku. „Zielony żwacz” to jedna z czterech komór żołądka bydła.
Czysto naturalny produkt „zielony żwacz” nie jest myty podczas produkcji w naszej ubojni, lecz jedynie wysypywana jest jego główna zawartość, aby pozostawić wszystkie włókna roślinne, ważne składniki odżywcze, witaminy i przede wszystkim florę oraz faunę. To właśnie jest między innymi powodem, dlaczego psy tak chętnie jedzą „zielone żwacze”.
Mimo ścisłych kontroli jakościowych i ogromnej staranności nie zawsze udaje się całkowicie usunąć wszystkie ciała obce znajdujące się w „zielonym żwaczu”. Zalecamy w związku z tym sprawdzenie produktów pod kątem obecności ciał obcych przed podaniem ich psu, jako że zdrowie wszystkich domowych pupili szczególnie leży nam na sercu.
- Artykuł schłodzony: Tak
Jeden z naszych ulubionych produktów. Stworzyliśmy dla Twojego psa maksymalnie lekkostrawną mieszankę mięsa wołowego.